Prosim o zhodnoceni skluznice
09.12.2018 23:06:06 #1
Zdravím, chci se posunout co se týče běžek a mam možnost koupě starších Rossignol X-ium classic (dosud jsem jezdil na Salomonech Equipe 6 classic). Nabízené běžky jsou však na skluznici poškrábané, mohli byste zhodnotit zda je to výrazný problém u běžek této třídy, nebo se to lehce odstraní vytvořením nové struktury v servise.
Budu rád za radu zda do toho jít, hodnocení mají běžky super. Chtěl bych na nich jezdit v kombi botách Rossignol X-6 – je to dobrá úvaha (aspoň do doby než bych pořídil čistě boty na klasiku). Ty X-6 se mi doma válí bez využití. Vázaní bude kompatibilní.
Rád bych také nějaké běžky na skate – jaké běžky byste doporučili, poměr cena/výkon, určitě bych kupoval bazarové… opět bych měl boty X-6. Se skate chci začít, zatím jsem to jen zkoušel na vypůjčených běžkách.
díky
Lukáš
13.12.2018 14:18:07 #2
>> #1, petroslukas, 09. 12. 2018 23:06:06
Dá se předpokládat, že lyže mají nikdy nebroušenou skluznici (nebylo ubráno předchozím servisem a broušením struktur), proto odhaduju, že v pohodě by se dalo v dobrém servisu zbrousit a dodat novou strukturu. Ale osobně bych do takových lyží nešel, protože lze vidět, že předchozí majitel se k nim choval jako prase, nikdy je pravděpodobně nevoskoval na skluz, a takové lyže nebude dle zkušeností zde na BEZKY.net popisovaných tak rychlá jako lyže, o kterou se někdo aspoň trochu staral.
U skate běžek si spíš vyberte, dle toho kolik do nich chcete dát peněz
a jaké vlastně budou k dispozici (délka, vázání). Taky jsem si letos
pořizoval bazarové běžky na skate a vzal jsem první (a asi jediné , které jsem v bazaru našel
ve své délce a s kompatibilním vázáním ke svým botám (SNS pilot), více
jsem to neřešil. Pokud mne to chytne, časem budu řešit případně nové a
už si s tím dám víc práce. Pozítří se na nich jdu poprvé sklouznout,
tak se těším
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.