Mazání na Kašperskou 30 - příspěvky uživatele bert
Před závodem lyže namazány HF8, jelo to dobře do 16 km, potom dobrý skluz jen v níže položených místech nahoře už čerstvý prašan, který zpomaloval. Spodní vrstva (fialové SkiGo LF) vydržela až do konc…
Závod má velké převýšení a dlouhá stoupání, tak hledám způsob jak je zdolat zejména skluzem, než klasickým stoupáním. Lyže mam slušné (rossignol xium carbon skate nis 2) vhodnější spíše na tvrdší podm…
Stejný závod jedu i letos podobné rozpaky. Teploty v noci pod –7°C přes den –3°,+2°, odpoledne se očekává mírné sněžení. Po zkušenosti z loňského roku dávám vrstvu fialový skigo LF (-1°-12°)vrstvu SWI…
>> Petr Kožíšek – BEZKY.net, 20. 02. 2012 14:33:44
v mazání jsem stále laik a udělal jsem před 1.kolem chybu, na fialové skigo jsem nanesl ručně swix HF 8 a rozetřel korkem. Na prašanu to ne…
>> bert, 19. 02 . 2012 07:00:45
nový sníh napadal přemazal jsem až do druhého kola ovšem už bylo
pozdě, první kolo mi ubralo sílu.
Po včerejším tréninku na tratích jsem zvolil universální LF na –1, –12°C a podle situace přidám 2× HF dle aktuální teploty. Snad to vyjde, pokud nenapadne nový sníh
Jak namazat na Kašperskou 30, jestliže na trati je převýšení 2×300 m a lze očekávat různé sněhové podmínky? Postačí univerzální parafín, nebo kombinovat několik vrstev?