[Diskuze k článku]: Trénink na kolečkových lyžích – klady a zápory
10.12.2009 17:47:46
Přesto, že zima klepe na dveře, sněhové podmínky nejsou ani trochu
ideální na najíždění prvních lyžařských kilometrů. Pokud je možnost,
lyžař vezme za vděk tréninkovou pomůckou, která je lyžím nejbližší,
tedy kolečkovými lyžemi. Je trénink na kolečkových lyžích skutečně tou
ideální náhradou, kterou od nich očekáváme?
Odkaz
na článek
10.12.2009 19:24:45
Pěkný článek. Existují někde půjčovny kolečkových lyží, ideálně přímo u nějaké vhodné trasy na trénink? Rád bych to někdy zkusil.
11.12.2009 01:32:09
Kvalitní kolečkové lyže se pohybují bohužel v podobných cenových relacích jako běžky, takže bych byl mile překvapen, kdyby se nějaká letní půjčovna do toho pustila. Je na nás na zákaznících to požadovat. Třeba se chytne půjčovna u zbrusu nové stezky na Lipně. Určitě dejte vědět, pokud budete mít s půjčením někde štěstí. Rádi zveřejníme. Petr Jakl
11.12.2009 17:20:35
Na kolečkových lyžiach(skate)„behám“ 3 roky a myslím si,že počas letnej sezóny (popri cestnom kole)je to super tréning.Jasne,že technika(štýl) je „mierne“ odlišný od reality na snehu ale ako spestrenie mimo zimy je to niečo fantastické a určite všetkým ktorý majú možnosťi vhodnej trasy atď… (aj financie)to doporučujem.
17.03.2010 12:55:22
Zdravím všechny lyžaře i kolečkáře. trošičku vás poopravím styl na kolečkových není až tak rozdílný při skeatu jako spíše u klasiky kde se získají mnohem snáze špatné návyky. jinač ceny lyží je pravdou trošičko kulminují od 2000 do 9000 tisíc .V dnešní době záleží také kde s lyžema chcete jezdit protože nemusíte jen po silnici a pak se ty penízky vyplatí trošku popustit cc4500kč a jestli chcete tak se koukněte na stranky supr člověka Pepy Vejnara a ja si myslím že si vyberete s možností po domluvě i vyzkoušení. www.jove.wz.cz Přeji krásné svezení . JardaM
06.09.2010 12:54:42
Zdravím lyžaře i kolečkáře. Na kolečkové lběžky nedám dopustit. Je to velice vhodný způsob jak zlepšit kondici a hlavně zpestření letní sezony, kdy většinou jezdím na kole (jsem limitován plotýnkami, takže běh jsem musel úplně vypustit). Pořídil jsem kolečkové běžky skate od domácí firmy z Jeseníků, www.rollerski.cz. Jsem s nimi max. spokojen a hlavně příjemná pořiz. cena včetně náhradních dílů a komunikace s majitelem. Trochu trpí ruce na tvrdém asfyltu, ale dá se to vydržet a kompenzovat strečingem. Nezapomente pořídit tvrzené špice na hole. Vzhledem k tomu, že většinou (kolo, běh) zatěžujeme nohy u koleček dostáva zabrat i vršek. Což je super. Co se týká vhodných tratí je na netu hned několik odkazů na trasy. Pokud jedu někam na kolo, automaticky balím i vercajk na kolečka. Závěřem – kolečkové běžky můžu všem doporučit je to super… stefanB.
31.08.2012 14:32:59
zdravim, hladam daku partiu na bezky a kolky na dachstein oktober alebo november, ak tak ozvite sa na mail dik Ivo i_ochmo@pokec.sk
30.01.2018 11:36:38 #1
Já jen musím potvrdit vše výše. Kolečkové lyže jsou fakt supr. Já už 3 roky jezdím na českých drlíkách a musím je pouze a jenom chválit. Měla jsem možnost vyzkoušet i od swixu, ale ty od Drlíka jsou lepší. Mají snížené těžiště, takže odpouští menší chybi a jsou lépe ovladatelné.A kolečka drží i při skatu dobře i za mokra. Ne úplně na vodě, ale běžné mokro a vlhko v pohodě. Firma je rollerski jeseník stránky sjou https://rollerski.jesenik.com/
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.